«Ένιωσα η χειρότερη μαμά του κόσμου όταν…»: 4 γυναίκες εξομολογούνται

«Ένιωσα η χειρότερη μαμά του κόσμου όταν…»: 4 γυναίκες εξομολογούνται

Η μητρότητα είναι γεμάτη με υπέροχες και συγκλονιστικές στιγμές, αλλά ς φορές νιώθουμε ότι δεν ανταποκρινόμαστε καλά σε αυτόν τον ρόλο. Σαν να είμαστε... ανεπαρκείς ή ακόμα χειρότερα, κακές μαμάδες. Σε αυτό το άρθρο, τέσσερις γυναίκες ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται τις στιγμές που τις έκαναν να νιώσουν πολύ άσχημα.

Ένιωσα η χειρότερη μαμά στον κόσμο όταν...

...ακύρωσα τα γενέθλια του γιου μου

«Ένιωσα η χειρότερη μαμά του κόσμου όταν αναγκάστηκα να ακυρώσω το πάρτι γενεθλίων του γιου μου εξαιτίας ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Είχα προγραμματίσει μια υπέροχη γιορτή με φίλους, αλλά μόλις μια εβδομάδα πριν, προέκυψε αυτό το ταξίδι, από το οποίο εξαρτιόταν η εξέλιξή μου στην εταιρεία. Όταν του το είπα, είδα τη θλίψη στα μάτια του και ένιωσα ότι τον απογοήτευσα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή που με έκανε να αναρωτιέμαι αν βάζω τη δουλειά πάνω από την οικογένεια.»

Μαρία, 35 ετών

...έκανα τα στραβά μάτια στις μαθησιακές δυσκολίες του γιου μου

«Η αίσθηση ότι είμαι η χειρότερη μαμά του κόσμου ήρθε όταν η δασκάλα στο σχολείο μου είπε ότι ο γιος μου έχει μαθησιακές δυσκολίες. Το είχα καταλάβει, αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Όταν μου το είπε, ένιωσα ότι απέτυχα σαν μαμά γιατί δεν στήριξα το παιδί μου από την αρχή όπως έπρεπε. Μου πήρε αρκετό χρόνο για να καταλάβω ότι το να ζητάς βοήθεια είναι κομμάτι του να είσαι καλός γονιός.»

Σοφία, 40 ετών

...συνειδητοποίησα ότι η κόρη μου μεγάλωνε μόνη της

«Πέρασα ένα έντονο διάστημα, όπου πρέπει να ζητήσω βοήθεια από τους γονείς μου για να κρατήσουν τα παιδιά μου, όσο εγώ και ο σύζυγός μου είχαμε προβλήματα. Μια μέρα, όταν γύρισα από τη δουλειά, συνειδητοποίησα ότι η κόρη μου είχε φτιάξει ένα αυτοσχέδιο πάρτι για τα γενέθλια του μπαμπά της, χωρίς εμένα και χωρίς την παρουσία μου. Ένιωσα προδομένη και σαν να την είχα εγκαταλείψει. Αργότερα, συνειδητοποίησα ότι η μητρότητα δεν είναι πάντοτε τέλεια και ότι οι καλές αναμνήσεις έρχονται με πολλές προκλήσεις.»

Δέσποινα, 32 ετών

...δεν είχα χρήματα για να αγοράσω το παιχνίδι που ήθελε η κόρη μου τα Χριστούγεννα

«Ένιωσα η χειρότερη μαμά του κόσμου όταν αναγκάστηκα να πω ''όχι'' στην κόρη μου που ήθελε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για τα Χριστούγεννα. Οι οικονομικές μας δυσκολίες δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε μεγάλα δώρα, και η αντίδρασή της ήταν απογοητευτική. Είδα τα δάκρυα της και τη στιγμή εκείνη συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη μητρότητα και τις πραγματικές πιέσεις της ζωής

Συμπερασματικά...

Κάθε μητέρα έχει τις στιγμές της, όπου αμφισβητεί την αξία της και τον ρόλο της στη ζωή των παιδιών της. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι στιγμές δεν ορίζουν την ικανότητα μας ως μαμάδες.

Το να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τις προκλήσεις μας μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε στήριξη και να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνες σε αυτό το ταξίδι. Η μητρότητα είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι αυτό που τελικά μετράει.

v