«Στο πρωτότοκό μου: εσύ με έκανες μητέρα...»

«Στο πρωτότοκό μου: εσύ με έκανες μητέρα...»

Η σχέση που έχει μια μητέρα με το πρώτο της παιδί είναι συχνά πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Μαζί του έχει βιώσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες και συναισθήματα, τα οποία θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη και την καρδιά της.

Το γράμμα αυτής της αναγνώστριας προς το πρώτο της παιδί θα σας φέρει γλυκές αναμνήσεις στο νου και θα σας συγκινήσει βαθύτατα όπως και εμάς.

«Αγαπημένο μου παιδί,

Όταν σε κοίταξα για πρώτη φορά, ένιωσα μια πλημμύρα συναισθημάτων που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Ήσουν το πρώτο μου θαύμα, η χαρά μου, το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώ την ανάπτυξή σου, τις πρώτες σου λέξεις, τα πρώτα σου βήματα, και κάθε στιγμή είναι για μένα μια πολύτιμη ανάμνηση.

Δεν υπάρχει ημέρα που να μην αισθάνομαι περήφανη για σένα. Η ευαισθησία και η γενναιοδωρία σου με συγκινούν βαθιά. Είναι συγκλονιστικό αυτό που νιώθω για σένα.

Ξέρω ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθες στον κόσμο, σου υποσχέθηκα να σε προστατεύω και να σε στηρίζω σε κάθε σου βήμα. Κάποιες φορές, μπορεί να μην τα καταφέρνω πάντα όσο καλά θα ήθελα, αλλά η αγάπη μου για σένα είναι αστείρευτη και αληθινή.

Θα ήθελα να ξέρεις ότι μπορείς πάντα να έρχεσαι σε μένα, να μου μιλάς για τους φόβους σου, τα όνειρά σου, τις αγωνίες σου. Είμαι εδώ για σένα, για να σε ακούσω και να σε υποστηρίξω, ανεξάρτητα από το πού σε οδηγεί η ζωή.

Τα χρόνια περνούν γρήγορα και οι στιγμές αυτές είναι χρυσές. Κάθε γέλιο σου, κάθε αγκαλιά, είναι ένα δώρο που φυλάω με προσοχή.



Μην ξεχνάς ποτέ πόσο ξεχωριστός είσαι. Έχεις έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες μπροστά σου. Ακολούθησε τα όνειρά σου, μη φοβάσαι να αποτύχεις, γιατί καθεμία από τις εμπειρίες σου θα σε κάνει πιο δυνατό και πιο σοφό. Σ’ αγαπώ περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς και η καρδιά μου θα είναι πάντα το καταφύγιό σου. Εσύ με έκανες μητέρα.

Θυμήσου, καμία από τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσεις δεν είναι ανυπέρβλητη γιατί πολύ απλά θα έχεις εμένα πάντα δίπλα σου να σε στηρίζω και να σε προστατεύω.

Με όλη μου την αγάπη,

Η μαμά σου»

v