Τι θα χρειαστούμε
- 12 μέτρια μήλα (περίπου 2 κιλά και 200 γραμμάρια)
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι (σε χαμηλή ταχύτητα), την καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το βούτυρο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, απλώνουμε τα 2/3 σε τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά και το πιέζουμε στη βάση και στα πλάγια του ταψιού.
Βήμα 2ο
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κανέλα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 3ο
Αδειάζουμε τα μήλα στο τσέρκι και από πάνω ρίχνουμε τι 1/3 του μείγματος που αφήσαμε στην άκρη, μέχρι να καλυφθούν τα μήλα.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε τη μηλόπιτα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Βήμα 5ο
Αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για να δέσει και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή από Μartha Stewart