Τι θα χρειαστείτε
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 κουταλιά μαχλέπι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κρόκο για το άλειμμα
- 2 βανίλιες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κανέλα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και σ' ένα διαφορετικό σκεύος χτυπάμε τα 2 αυγά με μία κουταλιά ζάχαρη, το μαχλέπι και τις βανίλιες. Τέλος, αναμειγνύουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ και βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 2ο
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βήμα 3ο
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μεγάλο και παχύ φύλλο. Τη λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και καστανή ζάχαρη, σκορπάμε κομμάτια μήλου παντού και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες που τις τοποθετούμε στο ταψί σε λαδόκολλα.
Βήμα 4ο
Αλείφουμε τα ρολά μας με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Πηγή: cookpad.com