Ατομική πίτα λαχανικών για να παίρνει το παιδί στο σχολείο

Ατομική πίτα λαχανικών για να παίρνει το παιδί στο σχολείο

Δοκιμάσαμε μια υπέροχη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή απογευματινό. Περισσότερο, όμως, το βρήκαμε εξαιρετική ιδέα για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο: αντί να αγοράσει τυρόπιτα από το κυλικείο, καλύτερα να φάει... λαχανικόπιτα από το σπίτι!

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 6 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Γλυκόξινη σάλτσα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 2ο

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά. Αν είναι μικρό το τηγάνι μας τότε ψήνουμε σε δόσεις. Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3ο

Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κολοκύθια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να ψηθούν. Αφαιρούμε στο ίδιο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 5ο

Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Βήμα 60

Αφαιρούμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 70

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βήμα 80

Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το 1/10 από τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε φάκελο.

Βήμα 9ο

Απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη και κλείνουμε καλά το φύλλο ώστε να κολλήσει για να σφραγίσουμε τη γέμιση.

Βήμα 10

Μεταφέρουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ.

Συνταγή από akispetretzikis.com

v