Τι χρειαζόμαστε
3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού σταφίδες
Τι κάνουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις λιώνουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε μια ζύμη.
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ (με ηλιέλαιο) και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη, ώσπου να ροδίσει.
Αφήνουμε το μπανανόψωμό μας να κρυώσει και μετά από λίγο, κόβουμε και απολαμβάνουμε.