Εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη μηλόπιτα

Εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη μηλόπιτα

Ποιος σας είπε ότι η μηλόπιτα, που είναι από τα γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, πρέπει να μας τρώει ώρες στην κουζίνα ή να δοκιμάζει την υπομονή μας; Η παρακάτω συνταγή θα σας δώσει την πιο λαχταριστή μηλόπιτα σε λίγο χρόνο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δοκιμάστε την! 

Τι θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη

  • 300 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού 
  • 115 γραμμάρια  καλαμποκέλαιο
  • 115 γραμμάρια  ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα

Για τα μήλα

  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (σκούρα)
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε

Για τη ζύμη

  • Ρίχουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή το μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. 
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τα μήλα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε. 

Συναρμολόγηση

  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χιλιοστά.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των μήλων και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (Προσοχή: πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

 Καλή επιτυχία!

v