Τι θα χρειαστούμε
Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 115 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 115 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- κανέλα
Για τα μήλα
- 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
- 100 γραμμάρια σταφίδες
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (σκούρα)
- 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
Τι πρέπει να κάνουμε
Για τη ζύμη
- Ρίχουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια (ή το μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τα μήλα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χιλιοστά.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών.
- Ρίχνουμε το μείγμα των μήλων και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (Προσοχή: πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.