Τι χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 σωληνάριο εκχύλισμα βανίλιας
Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
Τι κάνουμε
Σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ.Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και λίγο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το ρύζι. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το διάλυμα νερού και κορν φλάουρ και περιμένουμε 2-3 λεπτά, ώσπου να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτηράκια, το αφήνουμε να κρυώσει και, μετά από λίγη ώρα, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.