Ο γιος μου δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα του και είμαι στη μέση…

Ο γιος μου δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα του και είμαι στη μέση…
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 25 χρόνων και τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν θέλει να έχει σχέση με τον πατέρα του. Γενικά, υπάρχουν πολλές εντάσεις στην οικογένεια και εγώ φυσικά βρίσκομαι στην μέση ...Η δική του δικαιολογία είναι ότι ο πατέρας του δεν είναι προοδευτικός. Μετά από πολλές εντάσεις, δεν τον θέλει να πάει ούτε στην ορκωμοσία του πτυχίου του. Ένας λόγος είναι ότι δεν του έχουμε πάρει αμάξι ενώ μέχρι πριν ένα μήνα κυκλοφορούσε με την Μερσεντές που έχουμε και τώρα του έχουμε δώσει ένα fiat διότι ο πατέρας του έχει απαυδήσει και δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο γιος σας είναι ενήλικος, το ίδιο και ο πατέρας του. Αυτό σημαίνει ότι έχουν όλη την ευθύνη για τη σχέση τους εκείνοι οι δύο.

Βγείτε από τη μέση. Δεν αποτελεί καθόλου φυσική σας θέση να λειτουργείτε ως ενδιάμεσος σε μια τόσο σπουδαία σχέση. Αντιθέτως, όσο βρίσκεστε στη μέση τόσο εμποδίζετε την απευθείας σχέση επομένως τόσο περισσότερο συντηρείται η δυσκολία που υπάρχει.

Εμπιστευτείτε τόσο τον άντρα σας όσο και τον γιό σας, ότι μεταξύ τους θα βρουν τρόπο να μοιραστούν ότι προβληματίζει τον καθένα και θα κερδίσουν από αυτήν τη μοναδική σχέση.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v