Ο άντρας μου με απάτησε και δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου με απάτησε και δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί 5 χρόνια και τα τελευταία 3 παντρεμένοι. Τον τελευταίο χρόνο περάσαμε δύσκολες καταστάσεις που αντί να μας φέρουν κοντά μας απομάκρυναν. Σε αυτό το διάστημα, ο σύζυγός μου με απάτησε. Μου το είπε αμέσως, ζήτησε συγγνώμη και μετά από πολύ συζήτηση, αποφάσισα να του δώσω μία ακόμα ευκαιρία. Πληγώθηκα πάρα πολύ και παρόλο που του είπα ότι θα πάω παρακάτω, δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτή την προδοσία. Δεν θέλω να χωρίσω, αλλά δεν αντέχω να είμαστε και μαζί. Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Κατανοώ τα δύσκολα συναισθήματα που βιώνετε. Οι συντροφικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και χρειάζονται δουλειά και επεξεργασία. Η αρχική επιλογή συντρόφου περνά από διάφορες φάσεις και δοκιμασίες και για μια καλή πορεία αντιστοιχεί να επιβεβαιώνεται.

Μέσα στη δυσκολία σας βάλατε δύο πολύ σημαντικές αξίες.  Την ειλικρίνεια και τη δέσμευση. Αυτές οι αξίες είναι μια γερή βάση πάνω στην οποία μπορείτε να δούλεψε για το πως θα προχωρήσετε και να φροντίσετε το τραύμα της απιστίας αλλά και τα προγενέστερα. 

Δώστε στον εαυτό σας προσωπικό χρόνο επεξεργασίας. Απευθυνθείτε σε έναν ψυχοθεραπευτή ώστε να μιλήσετε και να δείτε εις βάθος τα θέματα που σας απασχολούν.  

Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει.  Εσείς θα ανοίξετε νέο δρόμο προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε να κινηθείτε. 

Με ελευθερία και αγάπη όλα όσα αφορούν τη σχέση σας μπορείτε να τα φροντίσετε. 

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v