Είναι κακό που το 10 μηνών μωρό μου ακούει 2η γλώσσα στο σπίτι; Θα δημιουργηθεί θέμα στην ομιλία του;

Είναι κακό που το 10 μηνών μωρό μου ακούει 2η γλώσσα στο σπίτι; Θα δημιουργηθεί θέμα στην ομιλία του;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Γεια σας. Έχουμε ένα μωράκι 10 μηνών και φέραμε μια κοπέλα από τις Φιλιππίνες για να μας βοηθάει στο σπίτι. Ελληνικά δεν γνωρίζει και τα αγγλικά της δεν είναι πολύ καλά. Στο μωρό μιλάει αγγλικά. Η μικρή έχει ήδη αρχίσει και λέει κάποιες λέξεις όπως μαμά, μπαμπά, μαμ. Πιστεύετε υπάρχει θέμα που η κοπέλα μιλάει στο μωρό αγγλικά; Υπάρχει περίπτωση το μωρό να μπερδευτεί και να δημιουργηθεί κάποιο θέμα στην ομιλία του; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Κάνατε καλά που απευθυνθήκατε σε ένα πρόσωπο της επιλογής και της εμπιστοσύνης σας.  

Στη σημερινή εποχή είναι σύνηθες τα βρέφη να έχουν ακούσματα από 2 ή και παραπάνω γλώσσες.  Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο,  εφόσον εσείς δεν αντιμετωπίζετε δυσκολία επικοινωνίας με την κυρία. Επιπλέον εάν εσείς τα καταφέρετε θα τα καταφέρει και το μωρό σας. Έχετε περισσότερο να κοιτάξετε τον τρόπο προσέγγισης εάν σας ταιριάζει. 

Το μωρό σας καθώς αναπτύσσει και τη λεκτική του επικοινωνία,  θα εντάξει και λέξεις από τη δική τους μοναδική επικοινωνία και θα αντιληφθεί βιωματικά το νόημα τους. Ίσως αυτό αρχικά να επιφέρει μια μικρή αλλαγή στον ρυθμό κατάκτησης του λεξιλογίου,  χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. 

Να χαίρεστε το μωρό σας!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v