Καρπουζογρανίτες
Τι θα χρειαστείτε
- 1 καρπούζι
- 1 λάιμ
- φύλλα μέντας
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πρώτα κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ και σε περίπτωση που χρειαστεί 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Χτυπάμε τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πηχτό ή δεν αναμειγνύεται καλά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον υγρό (χυμό φρούτων, νερό καρύδας, νερό).
Βήμα 2ο
Αδειάζουμε το μείγμα καρπουζιού σε φόρμες για γρανίτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τα ξυλάκια παγωτού και τα αφήνουμε να παγώσουν όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
Πηγή: plantbasedonabudget.com
Φραουλογρανίτες
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κεσεδάκι φράουλες
- Σιρόπι σφενδάμου
- 1 λεμόνι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά κόβουμε τις φράουλες σε 4 κομμάτια και αφού πρώτα τις σουρώσουμε, ώστε να φύγουν τα υγρά τις χτυπάμε στο μπλέντερ.
Βήμα 2ο
Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό από το μισό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε ξανά όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε φόρμες για γρανίτες και προσθέτουμε τα ξυλάκια. Βάζουμε τις γρανίτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Πηγή: keep-calm-and-eat-ice-cream.com
Μπανανογρανίτες
Τι θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 μικρές μπανάνες - κομμένες σε λεπτές φέτες
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2ο
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε φόρμες για γρανίτες και προσθέτουμε κομμάτια μπανάνας. Προσθέτουμε τα ξυλάκια και βάζουμε τις γρανίτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Πηγή: nospoonnecessary.com