4 μοναδικοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό - σάντουιτς

4 μοναδικοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό - σάντουιτς

Τα παγωτά σάντουιτς αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και τώρα μπορείτε να φτιάξετε με 4 μοναδικού τρόπους. Δοκιμάστε τους όλους και κερδίστε τον τίτλο της... καλύτερης μαμά του κόσμου!

Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι - μπερ

Τι θα χρειαστούμε

  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα, ή μασκαρπόνε
  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
  • 200 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, dulce de leche)

Για το σερβίρισμα

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη
  • βρώσιμα κονφετί

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
  • Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
  • Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο!
  • Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25x35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
  • Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
  • Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
  • Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Συνταγή/φωτο: Άκης Πετρετζίκης

Παγωτό σάντουιτς με Donuts

Τι θα χρειαστούμε

  • Donuts
  • Παγωτό (όποια γεύση θέλετε)
  • Νιφάδες σοκολάτας

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Κόβουμε ένα ένα τα donuts στη μέση, τα γεμίζουμε με περίπου με ¼ του φλιτζανιού παγωτό και τα κλείνουμε.
  • Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Γεμίζουμε ένα μπολ με κομματάκια σοκολάτας και τα τοποθετούμε για 30'' στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
  • Βγάζουμε τα donuts από τον καταψύκτη και απλώστε τη σοκολάτα πάνω τους. Καταψύχουμε ξανά για περίπου 1 ώρα.

Συνταγή/φωτο: thefoodaisle.blogspot.gr

Παγωτό σάντουιτς με cookies

Τι θα χρειαστούμε

  • 12 μεγάλα marshmallows (ζαχαρωτά)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος παχύρευστη
  • 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • Μία βανίλια
  • 12 μπισκότα τύπου cookies

Τι πρέπει να κάνουμε

Για το παγωτό:

  • Τοποθετούμε τα marshmallows στην τοστιέρα μέχρι να γίνουν καφέ και αφήνουμε τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο νερό και πάγο και τοποθετούμε μέσα ένα μικρότερο μπολ.
  • Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος στο μικρότερο μπολ.
  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος, το πλήρες γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό, αναμειγνύουμε λίγο από το μίγμα με τους κρόκους σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά.
  • Προσθέτουμε τα ψημένα marshmallows και τη βανίλια μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα γάλακτος που έχουμε φυλάξει. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το παγώνουμε  ανακατεύοντας ανά 30 λεπτά.

Για τα μπισκότα

  • Καταψύχουμε τα cookies για 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μία κουταλιά παγωτό στη μια μεριά του μπισκότου και «κλείνουμε» με ένα άλλο μπισκότο.
  • Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τα  σάντουιτς – παγωτά στην κατάψυξη.

Συνταγή: chocolatemoosey.com

Παγωτό σάντουιτς με βάφλες

Τι θα χρειαστούμε

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
  • Παίρνουμε μία βάφλα και απλώνουμε μαρμελάδα της επιλογής μας.
  • Σε μία άλλη βάφλα απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού.
  • Βάζουμε παγωτό πάνω από την μαρμελάδα, για μεγαλύτερη ευκολία το τοποθετούμε σε κορνέ και το αφήνουμε να πήξει ελαφρώς.
  • Σκεπάζουμε με την βάφλα με την πραλίνα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

Συνταγή/φωτό: foodaholics.gr

v