Ορφανό αγοράκι που μεγάλωσε σε δομή αστέγων, τελείωσε το λύκειο με άριστα

Ορφανό αγοράκι που μεγάλωσε σε δομή αστέγων, τελείωσε το λύκειο με άριστα

Η ιστορία του Elijah Hogan, ένoς 19χρονου μαθητή που τελείωσε το λύκειο με άριστα, δεν είναι συνηθισμένη. Πρόκειται για έναν νεαρό που, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, κατάφερε να πιστέψει στα όνειρά του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Ο Elijah έμεινε ορφανός από πολύ μικρός και μεγάλωσε ολομόναχος σε μια δομή αστέγων. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, ήταν αποφασισμένος να μην παρατήσει το σχολείο όπως περίμεναν όλοι, αλλά να βάλει τα δυνατά του για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. 

Έτσι, συνέχισε με χαρά το Λύκειο όπου βρήκε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι τον στήριξαν και τον βοήθησαν όσο μπορούσαν. Μάλιστα, κατάφερε να βγει ανάμεσα στους 3 καλύτερους μαθητές ολόκληρου του σχολείου, χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. 

Πλέον, ο Elijah έχει πάρει υποτροφία για ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής με σκοπό να σπουδάσει γραφιστική. Στον λόγο που έβγαλε ως αριστούχος στην αποφοίτηση, απευθύνθηκε στους συμμαθητές του λέγοντάς τους να αφιερώσουν χρόνο στο σχολείο τους: 

«Υπάρχει πάντα χρόνος για να διασκεδάσετε, αλλά προσπαθήστε να κρατήσετε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο στα μαθήματά σας, με καλή οργάνωση και επιμονή. Χωρίς παιδεία, δεν θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τα κοινωνικά εμπόδια που βρίσκετε μπροστά σας. Είναι ο μόνος τρόπος να κάνετε τον κόσμο καλύτερο για τις επόμενες γενιές», είπε ο Elijah Hogan. 

Πηγή: goodmorningamerica.com

v