H καρδιά της σταμάτησε 2 φορές στη γέννα, αλλά πάλεψε και έφερε στον κόσμο το μωρό της!

H καρδιά της σταμάτησε 2 φορές στη γέννα, αλλά πάλεψε και έφερε στον κόσμο το μωρό της!

Μια μητέρα από το Rochdale, η Keeley Wilson, υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές και έλαβε επείγουσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια του τοκετού, μια δοκιμασία που είχε ως αποτέλεσμα τη μετατραυματική διαταραχή στρες (PTSD).

Η 36χρονη μαμά θυμάται τον ήχο του μόνιτορ κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής της, αλλά και τον αναισθησιολόγο να της κάνει θωρακικές συμπιέσεις πριν σταματήσει και πάλι η καρδιά της. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τη δεύτερη φορά, άκουσε τα κλάματα του νεογέννητου μωρού της, αλλά δυστυχώς είχε υποστεί κακώσεις του θώρακα λόγω των προσπαθειών που έγιναν για να ξαναχτυπήσει η καρδιά της.

Μέχρι σήμερα, οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία των διπλών καρδιακών ανακοπών της, καθώς η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Το περιστατικό άφησε την Keeley με μετατραυματικό στρες, συνοδευόμενο από άγχος και πολλούς εφιάλτες.

«Είχα μετατραυματικό στρες από αυτό. Ήμουν συναισθηματικά τραυματισμένη για περίπου έξι μήνες. Δεν είχα ποτέ άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά αυτό πραγματικά με διέλυσε.

Το να μην ξέρω πώς συνέβη σήμαινε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο για μένα να το αφήσω πίσω μου - θέλω ακόμα να μάθω.»

Η κόρη της, Sophia, που είναι τώρα 3 ετών, γεννήθηκε υγιέστατη παρά τα όσα συνέβησαν.

Πηγή: birminghammail.co.uk

v