Πώς να φτιάξετε φέτες καπνιστής γαλοπούλας για το τοστ του παιδιού

Πώς να φτιάξετε φέτες καπνιστής γαλοπούλας για το τοστ του παιδιού

Αντί να αγοράζετε έτοιμες φέτες καπνιστής γαλοπούλας από το σούπερ μάρκετ, μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, για πιο υγιεινά (και νόστιμα) αποτελέσματα.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 1/5 κιλό στήθος γαλοπούλας
  • 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού ξερό σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Τρίβουμε στο μπλέντερ (ή με γουδί) όλα τα καρυκεύματα και τα απλώνουμε τη μαρινάδα μας σε ένα ξύλο κοπής. 

Βήμα 2ο 

Αφού βεβαιωθούμε ότι η γαλοπούλα μας έχει ξεπαγώσει εντελώς, την ακουμπάμε πάνω στο ξύλο κοπής και τη γυρνάμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της με τη μαρινάδα.

Βήμα 3ο

Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τη γαλοπούλα να πάρει χρώμα (τη γυρνάμε από όλες τις πλευρές).

Βήμα 4ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς. 

Βήμα 50

Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο ξύλο κοπής, με όση μαρινάδας μας έχει απομείνει. 

Βήμα 60

Απλώνουμε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο με μία λαδόκολλα στον πάγκο μας και αλείφουμε το λάδι με τη μαρινάδα. Τυλίγουμε πολύ καλά και ψήνουμε για 2 ώρες.

Βήμα 70

Αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο για 30 λεπτά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όσο πιο κρύο είναι, τόσο πιο εύκολα θα κοπεί σε φέτε. 

Βήμα 80

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κρέατος, κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές φέτες. 

Tips: Διατηρείτε στο ψυγείο για 5-6 μέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες 

Πηγή: girlscangrill.com

v