Σοκολατένια μους με αβοκάντο
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φουντουκιού
- 40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
- 125 γραμμάρια σμέουρα
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Βάζουμε τη μπανάνα, το αβοκάντο, το βούτυρο, τη σκόνη κακάο, το γάλα καρύδας και μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με έξτρα κακάο και τα σμέουρα.
Πηγή:delicious.com.au
Φραουλογλυκό
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 πακέτα ζελέ φράουλα
- 1 πακέτο τυρί cottage
- 1 σαντιγί
- 1 κονσέρβα θρυμματισμένου ανανά, στραγγισμένη
- Φράουλες
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε τη σκόνη του ζελέ μαζί με το τυρί cottage, τη σαντιγί και τον ανανά μέχρι το μείγμα μας να πάρει μορφή κρέμας και το βάζουμε σε μπολάκια.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και σερβίρουμε με κομμένες φράουλες.
Πηγή: allrecipes.com
Κέικ κακάο
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 αβγά
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 300 γραμμάρια κουβερτούρας με 70% κακάο
- 1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια κομμένα
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Αρχικά χωρίζουμε τα αβγά και τα ασπράδια και χτυπάμε την μαρέγκα και στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα την λιώνετε σε μπεν-μαρί.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, τους κρόκους, τα κομμένα καρύδια, τις σταφίδες, την λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος, προσθέτετε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα πολύ απαλά.
Βήμα 3ο
Βουτυρώνουμε μια μικρή φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή: mpoukitses.gr