3 συνταγές για μπάρες δημητριακών (που μπορείτε να πάρετε στην παραλία)

3 συνταγές για μπάρες δημητριακών (που μπορείτε να πάρετε στην παραλία)

Θέλετε να έχετε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ παντού μαζί σας; Aκόμη και στην παραλία; Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο! Με αυτές τις 3 συνταγές για μπάρες δημητριακών, είσαστε «καλυμμένοι» οικογενειακώς!

Με ταχίνι

Τι θα χρειαστείτε

  • 450 γραμμάρια ταχίνι  
  • 200 γραμμάρια μέλι
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 150 γραμμάρια ξηρούς καρπούς
  • 150 γραμμάρια δημητριακά ολικής
  • 200 γραμμάρια βρώμη
  • 80 γραμμάρια cranberries, αποξηραμένα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt και στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.

Βήμα 2ο

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε με το χέρι.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκατοστών. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμα δημητριακά και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.  Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες. Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε σε περίπου 20 ισομερείς μπάρες.

Πηγή: akispetretzikis.com

Με γκρανόλα

Tι θα χρειαστείτε 

  • 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη με μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries, μούρα ή blueberries
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια ηλιόσπορους
  • 50 γραμμάρια σουσάμι
  • 50 γραμμάρια καρύδια, σπασμένα
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 18x25 εκατοστών. Μετά, αναμειγνύουμε τη βρώμη και τους υπόλοιπους καρπούς μέσα στο ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν ελαφρά για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3ο

Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι πάλι και πιέζουμε ελαφρά να γίνει μια στρώση. Ψήνουμε για 30'λεπτά. Αφού κρυώσει, το κόβουμε με μαχαίρι σε 12 μπάρες.

Πηγή: tlife.gr

Με σταφίδες

Τι θα χρειαστείτε

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  •  1/2 κούπα ζάχαρη
  •  3 κουταλιές της σούπας μέλι
  •  4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
  •  4 κουταλιές της σούπας φουντούκια, χοντροσπασμένα
  •  4 κούπες διάφορα δημητριακά (νιφάδες ρυζιού, βρώμη κ.ά.)
  •  4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 2ο

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 4 κούπες δημητριακών, τις σταφίδες και την κανέλα. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3ο

Βάζουμεσ’ ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκατοστών λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί το μείγμα.Το πιέζουμε προσεκτικά να πάει παντού και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 2 ώρες). Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και το βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε τις μπάρες δημητριακών και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: gastronomos.gr

v