Τι θα χρειαστείτε
- 10-12 μπισκότα τύπου digestive σε κομματάκια
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2ο
Σε στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε το μείγμα από μπισκότο-αμύγδαλο και το λιωμενο βούτυρο και ανακατεύουμε μαλακά ώσπου να ανακατευτούν ομοιόμορφα. Έπειτα, ισιώνουμε την τραγανή βάση μας.
Βήμα 3ο
Σ' ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού, ώσπου να γίνουν μια πηχτή κρέμα, την οποία θα στρώσουμε πάνω από την τραγανή μας βάση. Κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Βήμα 4ο
Όταν η βάση με την κρέμα έχουν σφίξει, απλώνουμε από πάνω το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ξαναβάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο. Μόλις το τσιζκέικ μας κρυώσει λίγο παραπάνω, σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!