Τι χρειαζόμαστε
- 5 αυγά
- 300 γραμμάρια γάλα
- 750 γραμμάρια αλμυρή φέτα (θρυμματισμένη)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Στρώνουμε σε καλά λαδωμένο (ή βουτυρωμένο) ταψί ένα φύλο κρούστας και ρίχνουμε λίγη από την θρυμματισμένη φέτα. Στρώνουμε ακόμα ένα φύλο κρούστας, το λαδώνουμε και προσθέτουμε λίγη ακόμα φέτα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα κρούστας.
*Δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε (ή να βουτυρώσουμε) το τελευταίο φύλλο κρούστας καλά και ομοιόμορφα.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, περιχύνουμε με αυτά την τυρόπιτα και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθούν.
* Eάν η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή, προσθέστε λίγο αλάτι.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!