Τι είδαμε στο «Adolescence» και μας άγγιξε τόσο; Είναι ασφαλείς οι έφηβοι σήμερα; Ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους οι σημερινοί γονείς; Φταίει το διαδίκτυο και τα social media; Πόσο έχει αλλάξει ο ρόλος της οικογένειας; Σ’ αυτά (και σε άλλα πολλά) ερωτήματα απαντά η κοινωνιολόγος Βάλια Τσιριγώτη.
Η δαιμονοποίηση των social και του διαδικτύου δεν βοηθάει τους εφήβους. Όταν το παιδί σου φωνάζει «βοήθεια», πρέπει να ακούς αυτό που σου λέει - όχι αυτό που φαντάζεσαι ότι λέει, ούτε αυτό που θα σε βόλευε να λέει. Πρέπει να μάθεις τη γλώσσα του, όπως πρέπει να ξέρεις σήματα Μορς για να «ακούσεις» το SOS που εκπέμπει αυτός που σε χρειάζεται.
Λίγα λόγια για τη Βάλια Τσιριγώτη
Η Βάλια Τσιριγώτη είναι κοινωνιολόγος, με ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία και τον Πολιτισμό (ΜA in Education and Culture).
Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική Εξαρτήσεων, στο Συστημικό Ψυχόδραμα, καθώς και στη Συμβουλευτική με την οπτική του Φύλου. Έχει παρακολουθήσει ποικίλες επιμορφώσεις με εργαλείο την τέχνη ως μέσο συναισθηματικής ανάπτυξης και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης.
Είναι μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Κοι.Σ.Π.Ε. «Διάπλους», που στοχεύει στην επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα μέσω της εργασίας. Παράλληλα, εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτρια του ερευνητικού προ