Τι θα χρειαστείτε
45o γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
450 γραμμάρια μπέικον
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια γάλα
220 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
220 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (σκόνη)
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και φτιάχνουμε τη σάλτσα από τυρί. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνουμε τα τυριά με τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2ο
Μόλις λιώσουν τα τυριά, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και προσθέτουμε το μείγμα σ' ένα βαθύ ταψί.
Βήμα 3ο
Στο μεταξύ ψήνουμε το μπέικον για ένα τέταρτο και σ΄ένα τηγάνι και το προσθέτουμε πάνω στα μακαρόνια με το τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: willcookforsmiles.com