Τι χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια ταχίνι
2/3 της κούπας μέλι (αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω)
100 γραμμάρια χλιαρό νερό
200 γραμμάρια φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προαιρετικά: τριμμένα καρύδια & σταφίδες
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μέλι με το ταχίνι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά – σιγά το νερό και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει το ταχίνι και ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλλα, τα τριμμένα καρύδια και τη σταφίδα και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα μας να γίνει ενιαίο.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
*Ελέγχουμε αν ψήθηκε στα 40 λεπτά μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε χρειάζεται να μείνει στο φούρνο λίγα λεπτά ακόμα για να συνεχίσει το ψήσιμο.
Καλή επιτυχία!