Τι θα χρειαστούμε
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα, στεγνά και κομμένα σε ροδέλες
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή ένα μικρό κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά.
Μυστικό 1ο: Το πρώτο μυστικό για τραγανά καλαμαράκια βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία του λαδιού. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 185-190 βαθμούς Κελσίου. Διαφορετικά, το λάδι πρέπει να είναι αρκετά καυτό ώστε να βγάζει μικρές φουσκάλες.
Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μυστικό 2ο: Δίπλα από το αλεύρι τοποθετούμε και ένα μπολ με νερό.
Βήμα 3ο: Πανάρουμε τις ροδέλες στο αλεύρι μία μία και όχι με τη χούφτα.
Μυστικό 3ο: Τις βγάζουμε από το αλεύρι, τις βουτάμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό κι έπειτα ξανά στο αλεύρι.
Βήμα 4ο :Τινάζουμε 2-3 φορές τις ροδέλες καλαμαριού για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους.
Μυστικό 4ο : Φροντίζουμε και πάλι να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους οι ροδέλες.
Βήμα 5ο: Τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μην είναι ενωμένες και κολλημένες.
Μυστικό 5ο: Το καυτό λάδι πρέπει να καλύπτει όλα τα καλαμάρια. Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.
Βήμα 6ο : Τα βγάζουμε από το λάδι και τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά.
Μυστικό 6ο :Το λεμόνι πάνω στα τραγανά καλαμαράκια τα μαλακώνει. Είναι ωραίο μόνο για χρώμα στο σερβίρισμα.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά και τραγανά!