Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
340 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας μαγιά στιγμής ξερή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σουσάμι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ΄ ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι και την μαγιά στιγμής μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά το χλιαρό νερό στο κέντρο και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις το μείγμα.
Βήμα 2ο
Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή ζυμαριού, σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί.
Βήμα 3ο
Λαδώνουμε τα χέρια μας για να ξεκολλήσουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Με μια σπάτουλα ή έναν πλάστη απλώνουμε τη ζύμη και της δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Βήμα 4ο
Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της λαγάνας με τα δάχτυλά μας ή τρυπάμε μ' ένα πιρούνι. Διαλύουμε το μέλι στο ζεστό νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε τη λαγάνα στη μεσαία σχάρα μόνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 200-180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Πηγή: cookpad.com