Τι θα χρειαστείτε
Για τις τηγανίτες
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κούπα νερό
Για την γέμιση στις αλμυρές τηγανίτες
Λίγη φέτα, σουσάμι και προαιρετικά μέλι
Για την γέμιση στις γλυκές τηγανίτες
Nutella και κάποιο φρούτο της επιλογής σας κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπανάνα, μήλο, φράουλες, βατόμουρα, κτλ).
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ' ένα µπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά τον χυλό μέχρι να οµογενοποιηθεί.
Βήμα 3ο
Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά να σταθεί.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι. Τα πλάθουμε στρογγυλά και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Βήμα 5ο – για τις αλμυρές τηγανίτες
Τα γεμίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί. Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ.
Βήμα 5ο – για τις γλυκές τηγανίτες
Τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί η σοκολάτα. Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ.
Βήμα 6ο
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνουμε την κάθε τηγανίτα από 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τις αλμυρές τηγανίτες με επιπλέον τριμμένη φέτα και σουσάμι. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο μέλι.
Σερβίρουμε τις γλυκές τηγανίτες με κομμάτια από ένα φρούτο της αρεσκείας μας (μπανάνα, φράουλες, μήλο ή βατόμουρο)