Πώς να φτιάξετε χαλβά σιμιγδαλένιο με γεύση... Dubai Chocolate!

Πώς να φτιάξετε χαλβά σιμιγδαλένιο με γεύση... Dubai Chocolate!

Η περίοδος της νηστείας δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθούμε τις γλυκές απολαύσεις! Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε έναν ξεχωριστό τρόπο για να φτιάχνετε σιμιγδαλένιο χαλβά με μία... σοκολατένια πινελιά που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

Αυτός ο χαλβάς είναι μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού γλυκού, με επιρροές από τη Μέση Ανατολή, που του χαρίζουν έναν αρωματικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Εμπνευσμένος από την πολυτέλεια της σοκολάτας Dubai, συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια εμπειρία που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη των γλυκών.

Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική συνταγή και χαρίστε στον ουρανίσκο σας μια εκρηκτική γεύση που συνδυάζει τη νηστεία με την απόλυτη απόλαυση!

Τι θα χρειαστούμε

• 1 ποτήρι ηλιέλαιο
• 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
• 3 ποτήρια ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
• 3 ποτήρια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 1 κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
• 3 γαρύφαλλα ολόκληρα
• 200 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
• Για το σερβίρισμα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Μαζί βάζουμε και το ξυλάκι της κανέλας προκειμένου να βγάλει τα αρώματα της όσο το σιμιγδάλι ψήνεται. Όταν το μείγμα πάρει το ιδανικό χρώμα τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και αμέσως και με μεγάλη προσοχή για να μην καούμε τα υγρά δηλαδή τον χυμό και το νερό. Στο σημείο αυτό χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με υπομονή το μείγμα μας έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Βήμα 2ο

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος μέσα στο οποίο βάζουμε την κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει από πριν σε μικρά κομμάτια. Από τη ζέστη η σοκολάτα θα λιώσει και έτσι θα έχουμε πλέον ένα σοκολατένιο μείγμα και ένα λευκό. Μέσα στο λευκό μείγμα ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης το οποίο πριν το έχουμε θρυμματίσει. Για να συναρμολογήσουμε το μείγμα, βάζουμε αρχικά το μισό από το σοκολατένιο μείγμα με μια φόρμα με τρύπα στη μέση (αυτή που φτιάχνουμε κέικ) στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε το λευκό μείγμα.

Βήμα 3ο

Τέλος, βάζουμε το υπόλοιπο από το σοκολατένιο μείγμα και έτσι δημιουργούμε τρεις διαφορετικές στρώσεις. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με κομμάτια από το γλυκό πορτοκάλι. Από πάνω βάζουμε το λευκό μείγμα. Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο από το σοκολατένιο μείγμα και έτσι δημιουργούμε τρεις διαφορετικές στρώσεις. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με κομμάτια από το γλυκό πορτοκάλι.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με γεύση σοκολάτα Dubai είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!

Πηγή: neakriti.gr

v