Ο άνδρας μου δουλεύει συνέχεια και εγώ δεν έχω χρόνο για μένα. Τι να κάνω;

Ο άνδρας μου δουλεύει συνέχεια και εγώ δεν έχω χρόνο για μένα. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Ο άντρας μου δουλεύει τρελά ωράρια και δεν έχω καθόλου χρόνο για τον εαυτό μου. Είναι τόσες οι φορές που φωνάζω μέσα στη μέρα γιατί έχω φτάσει στο αμήν. Και αν είμαι στο τηλέφωνο μαζί του ή με την πεθερά μου και φωνάξω, μου λένε σσσς μη φωνάζεις σε ακούνε και οι γείτονες. Δεν με ενδιαφέρουν οι γείτονες. Έχω φτάσει στο αμήν πραγματικά. Το ξέρω ότι πρέπει να έχω υπομονή αλλά κουράστηκα. Δε ξέρω πως να το διαχειριστώ. Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω ότι αισθάνεστε δύσκολα. Η υπομονή μπορεί να είναι αρετή, με την προϋπόθεση ότι έχει προοπτική. Ότι δηλαδή οι σύντροφοι έχουν έναν κοινό στόχο πάνω στον οποίο δουλεύουν, και η υπομονή βοηθά στην ομαλότητα του κλίματος έως την κατάκτηση του. Όταν η ανοχή ονομάζεται υπομονή, το βάρος είναι μεγάλο.

Έχετε αρχικά να σκεφτείτε σε ποια φάση είναι η σχέση σας, εάν έχετε κοινούς στόχους και όνειρα, και ενδεχομένως να επανανοηματοδοτήσετε τόσο την επιλογή σας όσο και τις ώρες τις οποίες εργάζεται ο σύντροφός σας. Όχι για να δικαιολογήσετε. Όχι γιατί πρέπει να έχετε υπομονή. Μόνον εφόσον έχει όφελος για τη σχέση σας η κάθε σας κίνηση και είναι αποτέλεσμα κοινής επεξεργασίας.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Μιλήστε σε κάποιον ειδικό ώστε να δουλέψετε αυτά τα σπουδαία θέματα που σας προβληματίζουν.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v