10 τύποι αντρών και τι λέει για τον χαρακτήρα σου αυτός που προτιμάς

10 τύποι αντρών και τι λέει για τον χαρακτήρα σου αυτός που προτιμάς

Όταν κάποιος έλκεται από τοξικούς τύπους αντρών, αυτό συχνά μπορεί να αντανακλά ανασφάλειες, μοτίβα συμπεριφοράς από το παρελθόν ή συναισθηματικές ανάγκες που δεν έχουν εκπληρωθεί. Εδώ είναι 10 τοξικοί τύποι αντρών και τι μπορεί να σημαίνει η προτίμησή σου σε αυτούς:

Ο κτητικός

Αν προτιμάς έναν άντρα που θέλει να σε ελέγχει και να καθορίζει τι κάνεις, με ποιον βρίσκεσαι, και σε τι αφιερώνεις τον χρόνο σου, ίσως είσαι άτομο που δυσκολεύεται να θέσει όρια. Μπορεί να αναζητάς την ασφάλεια που σου προσφέρει το να αισθάνεσαι επιθυμητή, αλλά αυτό καταλήγει να σε εγκλωβίζει.

Ο ναρκισσιστής

Αν ελκύεσαι από άντρες που είναι έντονα εγωκεντρικοί και θέλουν συνεχώς να είναι το επίκεντρο της προσοχής, πιθανόν να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και να αναζητάς επιβεβαίωση από άλλους. Μπορεί να πιστεύεις ότι η αγάπη σου θα αλλάξει κάποιον ή ότι αξίζεις να προσφέρεις περισσότερα από όσα λαμβάνεις.

Ο παθητικο-επιθετικός

Ένας άντρας που δεν εκφράζει άμεσα τον θυμό του αλλά επιλέγει έμμεσους τρόπους για να σε ενοχλεί ή να σε χειραγωγεί, ίσως δείχνει ότι σε έλκουν άτομα με καταπιεσμένα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αποφεύγεις τις συγκρούσεις και προτιμάς να λύνεις τα προβλήματα με "ήσυχο" τρόπο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι παραμένεις σε μη υγιείς σχέσεις.

Ο άπιστος

Αν έλκεσαι από άντρες που συνεχώς σε απατούν ή δεν είναι πιστοί, μπορεί να δείχνει μια βαθύτερη ανασφάλεια ή φόβο εγκατάλειψης. Ίσως να είσαι άτομο που αποφεύγει να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα ή ελπίζει να αλλάξει κάποιον που φαίνεται αμετανόητος.

Ο καταπιεστικός

Ένας άντρας που προσπαθεί να σου επιβάλλει τι να κάνεις, πώς να ντύνεσαι και τι να λες, αποκαλύπτει ότι μπορεί να έχεις δυσκολίες στην αυτονομία σου. Η προτίμησή σου σε αυτόν τον τύπο μπορεί να δείχνει φόβο να είσαι ανεξάρτητη ή να λες «όχι».

Ο αδιάφορος

Αν συνεχώς ελκύεσαι από άντρες που δείχνουν αδιαφορία ή είναι συναισθηματικά απόμακροι, μπορεί να είναι επειδή έχεις εσωτερικεύσει ότι η αγάπη πρέπει να κατακτηθεί. Πιθανόν να πιστεύεις ότι πρέπει να «κερδίσεις» την προσοχή και την αγάπη κάποιου και να βρίσκεις ικανοποίηση μόνο μέσα από αυτόν τον αγώνα.

Το θύμα

Αν προτιμάς άντρες που συνεχώς παίζουν τον ρόλο του θύματος και κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους, μπορεί να έχεις την τάση να προσπαθείς να "σώσεις" τους άλλους. Ίσως να είσαι πολύ δοτικός και να αισθάνεσαι την ανάγκη να αναλάβεις το βάρος των προβλημάτων του άλλου.

Ο (μόνιμα) θυμωμένος

Ένας άντρας που έχει έντονα ξεσπάσματα θυμού και επιθετικότητας μπορεί να προσελκύει άτομα που έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλοντα με συγκρούσεις ή συναισθηματική αστάθεια. Η προτίμησή σου σε αυτόν μπορεί να σημαίνει ότι έχεις μάθει να θεωρείς τον θυμό ως κάτι "φυσιολογικό" ή ότι τον συνδέεις με πάθος και ενδιαφέρον.

Ο ζηλιάρης

Αν σου αρέσουν οι άντρες που είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες και δεν σε αφήνουν να έχεις προσωπικό χώρο, ίσως έχεις κι εσύ ανασφάλειες και θεωρείς τη ζήλια ως σημάδι αληθινής αγάπης. Μπορεί να φοβάσαι την εγκατάλειψη και να πιστεύεις ότι η έντονη ζήλια είναι ένδειξη ενδιαφέροντος.

Ο playboy

Αν έλκεσαι από άντρες που δεν είναι ποτέ σοβαροί και αλλάζουν συνεχώς συντρόφους, μπορεί να δείχνει ότι έχεις φόβο δέσμευσης ή ότι δεν είσαι έτοιμη για μια πραγματική συναισθηματική σύνδεση. Ίσως προτιμάς την ένταση και τη διαρκή αβεβαιότητα μιας τέτοιας σχέσης, αποφεύγοντας τη σταθερότητα και την ευθύνη.

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η έλκη από τοξικούς χαρακτήρες 

Η έλξη προς τοξικούς τύπους αντρών μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν ανεπίλυτα συναισθηματικά θέματα, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή εσφαλμένες αντιλήψεις για το τι είναι αγάπη. Ενδέχεται να υπάρχει ένας φαύλος κύκλος όπου η ανάγκη για αποδοχή και αγάπη οδηγεί σε μη υγιείς επιλογές. Αναγνωρίζοντας αυτούς τους τοξικούς τύπους και κατανοώντας το γιατί έλκεσαι από αυτούς, μπορείς να κάνεις βήματα προς πιο υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις.

v