«Να είσαι με αυτόν που οι πράξεις του είναι πιο πάνω από το μπόι του»

«Να είσαι με αυτόν που οι πράξεις του είναι πιο πάνω από το μπόι του»

Οι σχέσεις αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας και καθορίζουν την αυτοεκτίμησή μας. Είναι θεμελιώδες να βρισκόμαστε δίπλα σε άτομα που μας σέβονται και μας εκτιμούν για αυτό που είμαστε, χωρίς να μας υποβαθμίζουν προκειμένου να ενισχύσουν τον εαυτό τους. Γι' αυτό, όπως λέει και αυτό το κείμενο «Να είσαι με κάποιον που προάγει την αξιοπρέπειά σου και σε ενθαρρύνει να λάμψεις»

«Να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο που μαζί του θα νιώθεις αξιοπρέπεια.

Που δεν θα σε υποτιμάει για να φανεί εκείνος. Που θα λάμπεις όταν είσαι δίπλα του και θα βγάζεις τον καλό σου εαυτό. Που θα θάβει την λύπη σου στα χέρια του και θα σου δίνει τα δικά του.

Να είσαι με αυτόν, που θα κάνει εσένα καλύτερο άνθρωπο. Που θα έχει αρετές και δεν θα χρειαστεί να ντραπείς ποτέ για την επιλογή σου. Εκείνον που όταν σε βρούνε και σε ρωτήσουν, εάν είσαι μαζί του, να μην διστάσεις να πεις Ναι.

Να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο που έχει ανάστημα ψυχής και είναι μετριόφρων. Που οι πράξεις του είναι πιο πάνω από το μπόι του.

Να είσαι με αυτόν που θα σε κάνει περήφανη, τ' ακούς;

Τίποτε άλλο δεν μετράει. Ούτε η ομορφιά του, ούτε τα λεφτά του, ούτε η εξουσία.

Μην υποτιμάς τον εαυτό σου, να τον εξυψώνεις, να σημαδεύεις την ψυχή, όχι το πορτοφόλι. Καμιά ευτυχία δεν έχει το χρώμα του χρήματος...»

v