Ο άντρας μου κοιτάει άλλες αλλά με βγάζει τρελή - γιατί δεν το παραδέχεται;

Ο άντρας μου κοιτάει άλλες αλλά με βγάζει τρελή - γιατί δεν το παραδέχεται;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα σας! Είμαι 20 χρόνια παντρεμένη κι έχω 2 παιδιά, 15 και 12 χρόνων. Ο άντρας μου, εδώ και ένα χρόνο, όποτε είμαστε έξω (είτε με παρέα, είτε μόνοι μας, είτε με τα παιδιά) κοιτάει συνέχεια άλλες - τις «γδύνει» με τα μάτια. Επίσης, ανακάλυψα ότι στο Facebook επισκέπτεται και αναζητεί προφίλ γυναικών που μου είναι άγνωστες. Όμορφα και ωραία έκατσα και του εξήγησα ότι αυτό που κάνει δεν μου αρέσει και με προσβάλλει. Του είπα για το fb και κάνει λες και το fb πατάει μόνο του τα γράμματα για την αναζήτησή. Του εξήγησα ότι άμα το συνεχιστεί αυτό, ο δρόμος καταλήγει στο διαζύγιο και ας πάει να κάνει ότι θέλει. Αυτό όμως που μου θολώνει την σκέψη και θέλω βοήθεια από έναν ειδικό, είναι ότι, παρά τις συζητήσεις μας και το ξεκαθάρισμά μου, συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα: θέλει να με αγκαλιάσει, να με φιλήσει, γελάει και γενικά κάνει λες και είμαι τρελή και όλα είναι τέλεια. Άμα δεν ανταποκριθώ στη διαχυτικότητά του, αρχίζει να φωνάζει και να με κατηγορεί ότι όλα τα βγάζω από το μυαλό μου για να βρίσκω αφορμές να μαλώνουμε. Εξηγήστε μου σας παρακαλώ γιατί το κάνει αυτό… Εγώ τον ρωτάω ευθέως αλλά απάντηση δεν περνω. Εσείς που είστε ειδικός τι λέτε; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μήνυμα σας εμπεριέχει αρκετές πληροφορίες για την παρούσα περίοδο και κατανοώ τι σας δυσκολεύει. Ωστόσο σε μια σχέση 20 ετών, η συνολική σας πορεία έχει μεγάλη αξία ώστε να κατανοήσετε τι έχει συμβεί τώρα και αντιδράτε έτσι.

Λαχταράτε να έχετε κοντά τον άντρα σας, με όρους που ταιριάζουν στη σχέση σας, και θυμώνετε με την αντίδρασή του. Αυτό σας κάνει να τραβιέστε, να βάζετε απόσταση μεταξύ σας και να μιλάτε για διαζύγιο. Από την άλλη ο σύντροφός σας σας προσεγγίζει και εκφράζει την επιθυμία του για μια ζωντανή σχέση με άγαρμπο τρόπο, τόσο που εσείς λέτε ότι δεν καταλαβαίνει. Η προσέγγιση του ακυρώνεται και τραβιέται κι εκείνος πίσω. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση εξέλιξης της σχέσης σας, αυτός ο τρόπος δε σας συμφέρει διότι δε σας βοηθά να προχωρήσετε. Μιλήστε ξανά και ξανά, σε έναν διαρκή ανοιχτό διάλογο, για το τι συμβαίνει μεταξύ σας και πως μπορείτε να το φροντίσετε. 

Βεβαίως, έχετε τη δυνατότητα είτε ατομικά είτε ως ζευγάρι να δουλέψετε με έναν ειδικό ώστε να επεξεργαστείτε σε βάθος σημαντικά θέματα και να κάνετε ένα καλό επόμενο βήμα.

Βάλτε τα δυνατά σας. Είμαι βέβαιη πως στα 20 χρόνια έχετε αναπτύξει τρόπους να δουλεύετε τις δυσκολίες. 

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v