Ο άντρας μου βλέπει ερωτικές ταινίες και με παραμελεί. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου βλέπει ερωτικές ταινίες και με παραμελεί. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου είμαστε 7 χρόνια μαζί και 2 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε και ένα μωρό 6 μηνών. Τελευταία αντιλήφθηκα ότι πάντα έβλεπε και βλέπει ερωτικές ταινίες. Κάθε φορά που το κάνει είναι πιο απόμακρος από εμένα ενώ οι επαφές μεταξύ μας σίγουρα έχουν μειωθεί. Κάποια στιγμή του είχα μιλήσει και μου είχε πει ότι θα σταματήσει να το κάνει. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι ενώ μπορεί να έχουμε μέρες να έρθουμε σε επαφή αυτός θα αυτοϊκανοποιηθεί βλέποντας ταινίες...Τι φταίει και γίνεται αυτό τι θα μπορούσα να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Με τον σύντροφό σας είστε 7 χρόνια μαζί, όμως, διανύετε μια νέα φάση για τη σχέση σας αφού πρόσφατα γίνατε και γονείς. Συγχαρητήρια! Αυτή η εξαιρετική εξέλιξη σας έχει αλλάξει τις μέχρι σήμερα ισορροπίες σας, και για να νιώσετε σταθερότητα θα χρειαστεί σιγά σιγά να δημιουργήσετε τις νέες. 

Μέσα σε όλην αυτήν την αποσταθεροποίηση, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού επίσης επηρεάζεται. Λέτε ωστόσο ότι η συνήθεια του συντρόφου σας προϋπήρχε. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξοικειωμένος με αυτήν την προσέγγιση και επομένως είναι πιο πιθανό να καταφεύγει σε αυτήν την επιλογή. 

Μια ειλικρινής συζήτηση για αρχή θα βοηθούσε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον και έπειτα να αποφασίσετε εάν θέλετε κάτι να το επεξεργαστείτε και να το αλλάξετε. Το ερώτημα που θέτετε για το τι σημαίνει αυτή η επιλογή, δε μπορεί να απαντηθεί από κανέναν άλλον πέρα από τον ίδιο. Μιλήστε, ρωτήστε και ακούστε προσεκτικά ο ένας τον άλλο. Τι σημαίνει αυτό, εάν σας ταιριάζει σήμερα ως επιλογή, και προς τα που θέλετε από κοινού να το πάτε, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε μόνη σας στη σχέση αυτήν την τόσο σπουδαία περίοδο της ζωής σας.

Βάλτε τα δυνατά σας! Να χαίρεστε το μωρό σας και τη σχέση σας!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v