Νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μια από τις πιο γλυκές αμαρτίες που μπορούμε να επιτρέπουμε στον εαυτό μας πού και πού είναι το απόλυτο γλυκό σοκολάτας, η σοκολατόπιτα. Με αυτή τη συνταγή, θα μπορείτε να την απολαμβάνετε ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα αφού είναι ζουμερή, απολαυστική και νηστίσιμη!

Τι θα χρειαστούμε

  • 375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 80 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 30 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 10 γραμμάρια ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 30 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 2-3 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μαγειρική σόδα. 

Βήμα 2ο

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού (μαζί με τη σόδα) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Βήμα 3ο

Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-28 λεπτά στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο (180℃). 

Βήμα 4ο

Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά της επικάλυψης.

Βήμα 5ο

Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτά μας, περιχύνουμε την επικάλυψη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: timoleondiamantis.gr

v