Τι θα χρειαστούμε
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες σε σκόνη (ή 4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειάζεται, προσθέστε κι άλλο αλεύρι).
Βήμα 3ο
Πλάθουμε τα μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε στο ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν για 10 λεπτά και… έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: lenten-season.com