Τι χρειαζόμαστε
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γραμμάρια ταχίνι
- 100 γραμμάρια μέλι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 80 γραμμάρια αμύγδαλα ψημένα
- 60 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
- Ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- Λίγη σκόνη κακάο
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε γερά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, ομογενές μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries, και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το απλώνουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ύστερα, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε ώσπου να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο, κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!