Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (σκόνη)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1/4 κουταλάκι του γλυκούς αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Για το σερβίρισμα: κέτσαπ, μουστάρδα, πίκλες, ψιλοκομμένες ντομάτες και κρεμμύδια.
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ψήνουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην έχει ροζ χρώμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου. Μετά από 1-3 λεπτά, στραγγίζουμε το λίπος και ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, την κέτσαπ και τη μουστάρδα Dijon και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα με τον κιμά σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαγερική σόδα και έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά και το μέλι.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη υφή και μετά το ρίχνουμε πάνω από το τριμμένο τσένταρ και τον κιμά.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-25 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη η πίτα, μπορούμε να την τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα. Το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται ζεστό μαζί με πίκλες, ψιλοκομμένες ντομάτες και κρεμμύδια.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: fivehearthome.com