Τι χρειαζόμαστε
- 1 φλιτζάνι τραχανά σταρένιο (γλυκό ή ξινό, ανάλογα με τα γούστα μας)
- 6 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας)
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 λουκάνικο χωριάτικο μεγάλο (ή 2 μικρά) κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξερό)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την πάπρικα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν κι απ’ τις δύο μεριές.
Βήμα 2ο
Αφαιρούμε τα λουκάνικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να «πάρει άρωμα» απ’ τα υλικά μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό (ή τον ζωμό) και βράζουμε με ανοιχτό καπακι, ανακατεύοντας κάπου κάπου, ώσπου να γίνει ο τραχανάς μας (να χυλώσει).
Βήμα 3ο
Βγάζουμε απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή και για συνοδεία λίγο προζευμένιο ψωμι και ένα ποτήρι κοκκινέλι.
Καλή επιτυχία!