Πανακότα με κατίκι: εύκολη, νόστιμη και light

Πανακότα με κατίκι: εύκολη, νόστιμη και light

Η πανακότα είναι ένα πεντανόστιμο ιταλικής προέλευσης επιδόρπιο που αρέσει πολύ στα παιδιά. Όλοι γνωρίζουμε τη γλυκιά εκδοχή του. Ξέρατε όμως ότι υπάρχει και αλμυρή; Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε την πιο τέλεια παραλλαγή αλμυρής πανακότας καθώς κύριο συστατικό θα είναι το κατίκι.

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%

2 φύλλα ζελατίνης

113 γραμμάρια κατίκι

1 φλιτζάνι γιαούρτι κατσικίσιο

Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για ένα πεντάλεπτο περίπου. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κατίκι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή.

Βήμα 2ο

Αλείφουμε τα κεραμικά φορμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!

Βήμα 3ο

Σερβίρουμε φύλλα μέντας, ντοματίνια και αν θέλουμε με μέλι!

Πηγή: theculinarychase.com

v