Τι χρειαζόμαστε
1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 καρότα κομμένα διαγώνια σε σφήνες
4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
2 μεγάλες ντομάτες τριμένες
1 κούπα ντοματίνια
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
Ελαιόλαδο (όσο μας αρέσει)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα νερό (καυτό, αν έχουμε βραστήρα)
Φέτα
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα ταψί, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Τα απλώνουμε να γεμίσουν το ταψί, προσθέτουμε το καυτό νερό, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο.
Βήμα 3ο
Μετά από 1 ώρα, τσεκάρουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα καρότα να δούμε αν έχουν γίνει όλα. Αν δεν έχουν γίνει τα αφήνουμε λίγο ακόμα, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Αν έχουν γίνει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με φέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, ώσπου να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!