Τι χρειαζόμαστε
- 220 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια κακάο σκόνη
- 20 γραμμάρια (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 240 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 20 χοντροκομμένα μπισκότα oreo
Για το γλάσο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος, ρίχνουμε την βανίλια.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνουμε στο βασικό μας μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα σε δόσεις - ξεκινάμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα oreo και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 4ο
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ισιώνοντας την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα για 50-60 λεπτά.
Βήμα 5ο (γλάσο)
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Την κατεβάζουμε από την φωτιά για 3 λεπτά για να μην είναι πολύ ζεστή.
Βήμα 6ο
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ μας, στολίζουμε με μπισκότα oreo και είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!