Η φανουρόπιτα φτιάχνεται παραδοσιακά με 7 ή 9 υλικά – αριθμοί που συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις μέρες της δημιουργίας και τα τάγματα των αγγέλων. Η παρακάτω λιτή συνταγή είναι για φανουρόπιτα με 7 υλικά κι είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Τι χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σταφίδες
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια, ώσπου να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα σαν ζύμη.
Βήμα 3ο
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!