Τι θα χρειαστείτε
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
ξύσμα από 2 μικρά σκόρδα
1 κουταλάκι τους γλυκού αλάτι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 μεσαία κρεμμύδια
1-2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζουμε το αποξηραμένο θυμάρι να βράσει σ' ένα κατσαρολάκι για μερικά λεπτά και το αναμειγνύουμε με το ξύσμα από τα σκόρδα και με τον χυμό λεμονιού.
Βήμα 2ο
Βράζουμε τη φάβα σε χαμηλή φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι και το μείγμα από το θυμάρι, το σκόρδο και το λεμόνι.
Βήμα 3ο
Μόλις αρχίσει να λιώνει η φάβα προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Όταν κρυώσει τη βάζουμε σ' ένα μπολ.
Βήμα 4ο
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αργότερα τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλάτι, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι αυτό να εξατμιστεί.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και κάπαρη.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή και φωτογραφίες: lazycatkitchen.com