Απίθανο και πανεύκολο εκμέκ παγωτό!

Απίθανο και πανεύκολο εκμέκ παγωτό!

Φωτογραφία: foodaholics.gr

Το «εκμέκ παγωτό», εκτός από ανεπανάληπτη σειρά του Mega, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλέον διαχρονικά καλοκαιρινά γλυκά! Μέχρι τώρα, το γυρεύαμε σε διάσημα ζαχαροπλαστεία ή εκλεκτές κουζίνες, αλλά από σήμερα μπορούμε να το φτιάχνουμε μόνες στο σπίτι μας! Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα.... απίθανο!

Τι χρειαζόμαστε

Για τη βάση

  • 450 γραμμάρια κανταΐφι
  • 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 200 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Για το παγωτό

  • 500 γραμμάρια φυτική σαντιγί
  • 1 γάλα εβαπορέ κρύο
  • 1 γάλα ζαχαρούχο κρύο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 500 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φλούδα από ένα λεμόνι
  • 1 βανίλια ή ένα ξυλάκι κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο πυρέξ και στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το απλώνουμε καλά ώστε να μην έχει κόμπους), την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρίφαλο.


 
Βήμα 2ο

Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά - θερμοκρασία δωματίου. 

Βήμα 3ο
 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά - θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, ρίχνουμε το σιρόπι στο κανταίφι και το αφήνουμε να το «πιει».


 
Βήμα 4ο

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα και αφού πήξει προσθέτουμε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθουν.

Βήμα 5ο

Στρώνουμε το παγωτό πάνω από το κρύο κανταΐφι, καλύπτουμε το ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Βήμα 6ο

Γαρνίρουμε με σαντιγί και καβουρντισμενα αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία!

v