Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο καγιανά, τα ελληνικά scrambled eggs!

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο καγιανά, τα ελληνικά scrambled eggs!

Σε όλους αρέσουν τα λεγόμενα scrambled eggs, τα οποία απολαμβάνουμε συνήθως στο πρωινό ή το brunch μας. Στην Ελλάδα, όμως, και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο υπάρχει ο καγιανάς με την τριμμένη φέτα και ντομάτα που απογειώνει τη γεύση. Με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή θα φτιάξετε πεντανόστιμο καγιανά - και θα γλείφουν τα δάχτυλά τους, μικροί και μεγάλοι!

 

Τι θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας

4 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

1/3 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα

1/4 του φλιτζανιού τριμμένο κεφαλοτύρι

Αλατοπίπερο 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και αφαιρούμε από τις ελιές μας το κουκούτσι.

Βήμα 2ο

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τις ελιές. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα ζουμιά από τις ντομάτες.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά, τη ρίγανη και τα τυριά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις ντομάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-5 λεπτά. Ο καγιανάς μας σερβίρεται ζεστός με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: dianekochilas.com

v