Τι χρειαζόμαστε
1 πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια (περίπου μισό κιλό)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γραμμάρια ζάχαρη (ή μισή κούπα μέλι)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να λιώσει.
Βήμα 20
Σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη (ή το μέλι) ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 3ο
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά κι αφού κρυώσει, τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 40
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μετά τα ρίχνουμε στο μπολ για το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βήμα 50
Μετά από μια ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάμε καλά και το ξαναβάζουμε πίσω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 3 με 4 φορές ανά μία ώρα.