Σούπα γκασπάτσο: φτιάξτε την πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού!

Σούπα γκασπάτσο: φτιάξτε την πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού!

Μια από τις πιο δροσιστικές και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι η σούπα γκασπάτσο. Το γκασπάτσο είναι μια κλασική κρύα ντοματόσουπα, την οποία οι Ισπανοί την έχουν σχεδόν πάντα στο ψυγείο τους τα καλοκαίρια, ενώ αρκετές φορές την απολαμβάνουν και τον χειμώνα. 

Με αυτή την συνταγή, μικροί και μεγάλοι, θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Tι θα χρειαστείτε 

1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη

1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και κομμένη

1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ξίδι, από κόκκινο κρασί

100 γραμμάρια ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας βάζοντας δύναμη για να βγάλουν τα λαχανικά τα ζουμιά τους. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Βάζουμε το μείγμα λαχανικών στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Ίσως χρειαστεί παραπάνω ξίδι. Καλύπτουμε πάλι το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Βήμα 3ο

Σερβίρουμε σε μπολάκια με λάδι βασιλικού, πιπέρι και φύλλα βασιλικού και φυσικά το ψωμάκι.

Πηγή: gordonramsay.com

v