Τι χρειαζόμαστε
Για τη βάση
2 φλυτζάνια τσαγιού μπισκότα (τύπου digestive) θρυμματισμένα
170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για την κρέμα
230 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
Τι πρέπει να κάνουμε
Για τη βάση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, ισιώνουμε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
- Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για τη συναρμολόγηση:
- Στρώνουμε την μισή κρέμα στη βάση από μπισκότα.
- Πάνω στην κρέμα, απλώνουμε τα μισά ροδάκινα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
- Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε το γλυκό με τριμμένο μπισκότα και φέτες από ροδάκινο.
Καλή επιτυχία!