Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και την πιο αφράτη κρέμα!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και την πιο αφράτη κρέμα!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη με ροδάκινα. Αν ψάχνετε για ένα γλυκό ψυγείου γρήγορο, εύκολο, ελαφρύ και με απλά υλικά, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό.

Τι χρειαζόμαστε

Για τη βάση

2 φλυτζάνια τσαγιού μπισκότα (τύπου digestive) θρυμματισμένα

170 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για την κρέμα

230 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη,  χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες 

Τι πρέπει να κάνουμε

Για τη βάση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. 
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, ισιώνουμε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. 
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Στρώνουμε την μισή κρέμα στη βάση από μπισκότα.
  • Πάνω στην κρέμα, απλώνουμε τα μισά ροδάκινα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε το γλυκό με τριμμένο μπισκότα και φέτες από ροδάκινο.

Καλή επιτυχία!

v