Χριστουγεννιάτικη μπάλα τυριών
Tι θα χρειαστείτε
227 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)
227 γραμμάρια τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Αλατοπίπερο
½ του φλιτζανιού σπόρους ροδιού
Γαλλική μπαγκέτα ή κρακεράκια για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνετε
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί, τον μαιντανό, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού, σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 1 λεπτό περίπου. Αλατοπιπερώνετε και παγώνετε το για 30 λεπτά.
- Βάζετε τους σπόρους ροδιού σε ένα ρηχό πιάτο και «κυλάτε» πάνω τους το μείγμα τυριού (με βρεγμένα χέρια), έτσι ώστε να κολλήσουν. Τέλος παγώνετε την μπάλα για 1-2 ώρες μέχρι να σκληρύνει. Σερβίρετε με μπαγκέτα.
Πηγή: countryliving.com
Καλαμάκια μοτσαρέλας και ντομάτας
Τι χρειάζεστε
24 ντοματίνια
2 συσκευασίες μοτσαρέλα
Φύλλα μαρουλιού, κομμένα σε μικρά κομμάτια ή 24 φύλλα βασιλικού
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Καλαμάκια για σουβλάκια
Tι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και τη μοτσαρέλα, αφού την έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Στην συνέχεια αρχίζετε και περνάτε στο καλαμάκι πρώτα τα ντοματίνια, το φύλλο βασιλικού ή μαρουλιού, την μοτσαρέλα, άλλο ένα φύλλο βασιλικού και ένα ντοματίνι.
- Στο τέλος, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το ελαιόλαδο σε κάθε καλαμάκι. Νοστιμίζετε με αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Πηγή:spendtimewithpenies.com
Τάρτα με σπανάκι και φέτα
Τι χρειάζεστε
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μοσχοκάρυδο
1 συσκευασία baby σπανάκι
½ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 αυγό (μεγάλο)
3 φύλλα κρούστας
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και τα σοτάρετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σπανάκι και το αλάτι. Τα ανακατεύετε για 4 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζετε στο μίξερ και περιμένετε να κρυώσουν.
- Προσθέστε στο μίξερ με το σπανάκι, τη φέτα, το γιαούρτι, τον άνηθο και λίγο πιπέρι. Χτυπάτε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους, βάζετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Κόβετε με κουπ πατ τα φύλλα κρούστας στο μέγεθος που θέλετε να βγουν τα ταρτάκια σας. Βουτυρώνετε το σκεύος και απλώνετε τη ζύμη. Πιέζετε με τα δάχτυλά σας ώστε να κάτσει ομοιόμορφα και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή λίγο παραπάνω.
Πηγή: womansday.com
Ρολάκια με μπέικον και λουκάνικο
Τι θα χρειαστείτε
453 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λωρίδες
1-2 πακέτα λουκάνικα κοκτέιλ
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Τι πρέπει να κάνετε
- Aφού κόψετε το μπέικον σε λωρίδες, τυλίγετε με αυτές τα λουκάνικα και τις στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
- Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνετε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πηγή: tasteofhome.com
Σαλάτα με μπρόκολο και ντοματίνια
Τι θα χρειαστείτε
1 μπρόκολο κομμένο
1 κουνουπίδι, κομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
½ του φλιτζανιού sour cream
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιονέζα, την sour cream και την ζάχαρη πολύ καλά.
- Βάζετε τα κομμένα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και περιχύνετε με τη σος. Πριν σερβίρετε την σαλάτα την αφήνετε να κάτσει στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα.
Πηγή: simplystacie.net