Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Όπως και τα μελομακάρονα έτσι και οι κουραμπιέδες δεν λείπουν ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωστόσο επειδή είμαστε λιχούδηδες δεν θα περιμένουμε τον Δεκέμβριο για να τους τιμήσουμε, γι' αυτό αποκαλύπτουμε αυτή τη συνταγή για πεντανόστιμους κουραμπιέδες...με λευκή σοκολάτα!

Φωτογραφία: en-gb.facebook.com

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια βούτυρο (τύπου Κερκύρας)

250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

500 γραμμάρια αμύγδαλα

1 κουταλιά της σούπας άρωμα αμυγδάλου

3 βανίλες

1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλια

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουβερτούρες λευκής σοκολάτας

Ανθόνερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για μισή ώρα περίπου, μέχρι το μείγμα να έχει μια απαλή υφή και στην συνέχεια προσθέστε τις βανίλες και το άρωμα αμυγδάλου και βανίλιας.

Βήμα 2ο

Έπειτα αλέθετε την μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα με του βούτυρο, προσθέτοντας όμως και το αλεύρι.

Βήμα 3ο

Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και τους ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.  Όταν είναι έτοιμοι, κατευθείαν τους ψεκάζετε με το ανθόνερο.

Βήμα 4ο

Λιώνετε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και προσθέτετε τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Βήμα 5ο

Τέλος, βουτάτε τους κουραμπιέδες στο μείγμα λευκής σοκολάτας και στην συνέχεια τους τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Πηγή: cookpad.gr 

Eσωτερικές φωτογραφίες: mygreekdish.com

 

v