Πεντανόστιμοι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Πεντανόστιμοι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Ένα από τα αγαπημένα μας γιαγιαδίστικα φαγητά είναι οι λαχανοντολμάδες! Μπορεί στο μυαλό μας να φαίνεται μπελαλίδικη συνταγή και να μην την έχουμε - ακόμα - επιχειρήσει, ωστόσο με αυτή την συνταγή θα πετύχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε

1 λάχανο

500 γραμμάρια κιμά

2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας άνηθο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

2 φλιτζανάκια ρύζι

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για το αυγολέμονο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κουταλιάς της σούπας κορν φλάουερ

Χυμό από 1 λεμόνι

2 αυγά

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και προσθέτετε το λάχανο. Το αφήνετε βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν τα φύλλα του.

Βήμα 2ο

Στην συνέχεια, ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και προσθέτετε το λάδι και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3ο

Αφού βράσει το λάχανο, γεμίζετε ένα-ένα τα φύλλα του με το μείγμα από τον κιμά και τα τυλίγετε σε ρολάκια.

Βήμα 4ο

Στον πάτο της κατσαρόλας στρώνετε ένα φύλλο λάχανου και από πάνω τοποθετείτε τα ρολάκια ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο νερό και λάδι, καθώς και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να βράσουν.

Βήμα 5ο

Έπειτα όταν βράσουν οι ντολμάδες, ετοιμάστε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτετε το κορν φλάουερ. Ρίχνετε σιγά-σιγά κουταλιές από το ζουμί, και στο προσθέτετε στους ντολμάδες, κουνώντας την κατσαρόλα.

Πληροφορίες από το cookpad.com

 

v